Veel gestelde vragen

Is handboogschieten een dure sport?
Wat betreft de contributie is handboogschieten bij Czaar Peter geen dure sport. Het geld gaat voornamelijk zitten in de uitrusting van een schutter maar hoeveel men hier aan uitgeeft ligt voor iedereen anders. Er zijn zat leuke tweedehands bogen, pijlen en andere benodigdheden op de markt.

In het begin kunt u natuurlijk gebruik van het aanwezige clubmateriaal. Zodra u toe bent aan een eigen boog, pijlen en andere benodigdheden, helpen de trainers u graag met het vinden van het geschikte materiaal binnen uw budget.

Een boog lijkt mij een gevaarlijk wapen, vallen handbogen onder de wapenwet?
Handbogen vallen niet onder de wapenwet, een vergunning is dan ook niet nodig. Wel moet het gebruik van een handboog altijd op eigen (privé)terrein plaatsvinden. Natuurlijk wordt van elke schutter verwacht dat er verantwoordelijk met de boog wordt omgegaan

Ik ben een ervaren handboogschutter en wil graag af en toe komen schieten bij Czaar Peter, kan dat?
U kunt bij Czaar Peter inderdaad als gast-schutter komen schieten. Een vereisde is wel dat u lid bent van de Nederlandse Handboog Bond (NHB) en dat u dit kunt aantonen door middel van een geldige bondspas. Dit in verband met verzekeringen.

Ik wil graag een spreekbeurt houden over handboogschieten. Waar kan ik informatie opvragen?Natuurlijk ben je vrij om alle informatie van deze website te gebruiken voor jou spreekbeurt. Zo kun je bijvoorbeeld alles over de geschiedenis van de handboog en de handboogsport te weten komen als je in het menu bovenaan klikt op Handboogsport. Als je verder nog vragen hebt over boogschieten mag je ook een mailtje sturen naar info@czaarpeter.nl, dan zullen wij je goed mogelijk proberen te helpen.
Misschien ook leuk om te weten; het bureau van de Nederlandse Handboog Bond heeft een speciaal spreekbeurt pakket gemaakt. Kijk maar eens op de website van de Bond: www.handboogsport.nl.