Inleiding Handboog

Een topsport voor iedereen van 10 tot 110

Jong of oud, valide of minder valide, mannen, vrouwen, het maakt niet uit wie of wat je bent, handboogschieten kan iedereen leren want om te kunnen boogschieten hoeft men echt niet “zo sterk als een beer” te zijn. Concentratie is de belangrijkste factor maar buiten de concentratie op elk schot moet een schutter ook rekening houden met zijn geestelijke en lichamelijke conditie (vermoeidheid, emoties enz) en met zijn omgeving (mensen om hem heen, wisselende weersomstandigheden enz). Het is een heerlijke manier van ontspannen op een inspannende manier.

Handboogsschieten is een individuele sport. Elke sporter is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar prestaties. Natuurlijk wordt er ook geschoten in teams. Hiervoor gelden als eindresultaat bijvoorbeeld de gezamelijke scores van een team.

Onze leden bedrijven hun sport op allerlei niveau’s. De meeste leden zijn pure recreatieschutters maar een deel van de leden presteren op topniveau. Czaar Peter is bijzonder trots op deze leden die nationaal en internationaal zeer goede resultaten behalen maar niet minder trots op de prestatie van iedere individuele schutter die zijn of haar persoonlijke record aan flarden schiet!

Op dit deel van de website lees je o.a. alles over de moderne handboogsport en wat daar allemaal bij komt kijken of duik je in de geschiedenis van de handboog. Verder kun je alles te weten komen over hoe je zelf kunt leren boogschieten.

Ook minder valide sporters kunnen bij Czaar Peter prima terecht. Samen zorgen we voor de juiste aanpassingen. Indien ook maar even mogelijk schiet je als minder valide schutter gewoon met je valide clubgenoten mee. Kijk onder Aangepast sporten voor meer informatie.

bogen